Rákóczi-Bánffy kastély, Gyalu,2018.05.26.
Május 26., szombat
10:00-14:00
Kerekítő sarok (Kémenes Ibolya) A "Kerekítő" baba-mama foglalkozások népi és ölbeli játékokon, mondókákon és népdalokon alapulnak. A Kerekítő Bábos Torna foglalkozásokon az ölbeli játékok kiegészülnek Kerekítő Manó bábjeleneteivel, az Ayres terápiás tornaszerek használata pedig a gyerekek egyensúlyérzékét, koordinált mozgását fejleszti.
10:00-12:00
Kézműves foglalkozások újrahasznosítható anyagokból (Oláh Ildikó) - rongylabda készítés, horgolás, ékszer és hajpánt készítés (nem csak gyerekeknek) - játékkészítő asztal (zoknibáb, ugrókötél stb.)
Újragondolt ruhatárunk – alkoss új használati tárgyakat a megunt vagy elhasznált ruhadarabjaidból! Az Artwise Műhely célja, hogy növeljük a gyerekek környezettudatosságát ruházkodásuk szempontjából is. Kreatív gondolkodásra hívjuk a gyerekeket és a szüleiket, hogy töltsenek együtt minőségi időt és tanuljanak valami újat.
Csinálj helyet az újnak! Ha kedvetek van, hozzátok el otthonról az elkészíthető játékokhoz, tárgyakhoz szükséges anyagokat de ha nem találtok otthon alapanyagot, akkor is gyertek bátran alkotni, mi készülünk!
11:00 – 13:00
Interaktív mesefoglalkozás kisiskolásoknak (Nádasdi Csilla) „Valamikor réges-régen, amikor dédanyáink dédanyái sem éltek, más volt a világ, mint ma. Akkoriban történtek e történetek, amiket mesélek..." – élőszavas mesemondás Nádasdi Csilla Emesével, a @Zanazug mesemondójával, ahol a történet alakulásába a gyerekek is beleszólhatnak.
11:00 – 13:00
Mesekártya rajzolás óvodásoknak, kisiskolásoknak (Nádasdi Csilla) Vidd haza a mesemondás élményét! Mesekártyát rajzolni bárki tud. Mesélni sem nagy ördöngősség. Nem hiszed? Járj utána! Interaktív mesemondás Nádasdi Csilla Emesével, a @zanazug mesemondójával.
10:00 – 14:00
Kézműves vásár felnőtteknek az Artwise művészeti csoport szervezésében
11:00 és 12:00
Kastélylátogatás a Korzó Egyesület vezetésével
13:00 – 15:00
Családi batyus piknik